Executive search

Al 20 jaar draagt Human Empowerment met haar HR dienstverlening bij aan de groei en ontwikkeling van organisaties. Naast veel vakspecialisten en professionals hebben we een groot aantal managers geworven, getraind en gecoacht voor organisaties in techniek, engineering, automotive, machinebouw, maritiem, onderhoud, services, maakindustrie, medical, pharma en ICT.

In de afgelopen jaren hebben we daarmee de nodige knowhow en een uitgebreid netwerk met managerial kandidaten opgebouwd. Deze ervaring willen we graag inzetten om organisaties op strategisch niveau nu en voor de toekomst te versterken. Getalenteerde managers en directieleden zijn tenslotte een belangrijke factor voor het succes van een organisatie. Het is essentieel dat hun kennis, ervaring, opleiding, intellectuele capaciteiten, stijl van leidinggeven, competenties en visie aansluiten bij datgene wat de organisatie in de toekomst nodig heeft. Het is onze expertise om organisaties hierin te adviseren en begeleiden.

Executive Search verloopt als volgt:

1. Intake: In een briefing brengen we samen de vacature en het kandidatenprofiel in kaart. Hierin worden eveneens de bedrijfsstrategie, ambities voor de toekomst en gewenste stijl van leidinggeven meegenomen.

2. Profilering: We onderzoeken branches, bedrijven en beschikbare bronnen en stellen een competentieprofiel op.

3. Voorselectie: We benaderen en screenen kandidaten zorgvuldig en onderzoeken hun kwalificaties.

4. Introductie kandidaten: We presenteren onze kandidaten.

5. Gesprekken en selectie: De gesprekken met kandidaten worden ingepland en vervolgens begeleiden en adviseren wij de opdrachtgever in het selectieproces. Indien gewenst vindt een assessment plaats.

6. Aanstelling: De referenties van de kandidaat worden door ons gecheckt en er wordt overeenstemming bereikt over de arbeidsvoorwaarden.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.