Talentenanalyse

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Het daadwerkelijke gedrag van mensen kent drie grote invloedsfactoren: drijfveren (behoeften) en talenten; competenties en cognitieve capaciteiten en omgeving. Als je inzicht hebt in je drijfveren en talenten, kun je meer vanuit je persoonlijke behoeften en kracht werken en jezelf beter ontwikkelen.

Een talentenanalyse geeft inzicht in drijfveren, talenten, competenties en ontwikkelpunten en helpt om de volgende vragen te beantwoorden:

 • Wat zijn mijn talenten? En hoe kan ik mijn talenten beter benutten?
 • Waar krijg ik nou écht energie van? En wat kost mij juist energie?
 • Welke competenties kan ik verder ontwikkelen? Wat zijn mijn valkuilen?
 • Welke ontwikkeling is nodig om succesvol te zijn in mijn functie?
 • Welke stappen ga ik zetten in mijn loopbaan? Wat past bij mij?
 • Welke keuzes wil ik maken in studie, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling?

Resultaten

Als je weet wat je drijft en je kent je talenten, dan kun je gericht dat deel van jezelf ontwikkelen waar je energie van krijgt. Hiermee voorkom je dat je met veel inspanning, energie en ook frustratie aan de slag gaat met iets wat je naar alle waarschijnlijkheid nooit gaat bereiken, simpelweg omdat er niet je voorkeuren of talenten liggen.

Na het invullen van de talentenanalyse ontvang je een helder en goed leesbaar rapport dat inzicht geeft in:

 • je drijfveren (behoeften), talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • effectief en te vermijden communicatiegedrag in relatie tot jou (door anderen)
 • je ideale werkomgeving (zodat drijfveren en talenten tot uiting kunnen komen)
 • de wijze waarop je graag door een leidinggevende wordt aangestuurd
 • suggesties voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • jouw persoonlijke leer- en ontwikkelstijl

Programma

 1. Talentenanalyse (1½ uur / online)
  Je vult online een vragenlijst met ruim 300 vragen in.
 2. Terugkoppelingsgesprek en rapport (2 uur)
  De talentenanalyse resulteert in een uitgebreide rapportage die inzicht geeft in jouw drijfveren (behoeften), talenten en hoe deze in je gedrag tot uiting komen. Aan de hand van deze rapportage heb je een persoonlijk terugkoppelingsgesprek met een van onze gecertificeerde consultants.
 3. In een werkboek benoem je vervolgens de persoonlijke doelen waarmee je aan de slag wilt gaan.
  Wil je extra begeleiding hierbij dan verwijzen we je naar: Coaching ‘Benut je talenten’

Voor wie?

Je bent een professional en wilt weten wat jouw drijfveren en talenten zijn. Of je bent leidinggevende en wilt de talenten van een medewerker of het team scherper in beeld krijgen. Bovendien hecht je waarde aan een wetenschappelijk valide en betrouwbare methode die in verschillende talen kan worden aangeboden. Deelnemers ervaren de talentenanalyse als prettig, uitdagend en kloppend.

Locatie

De talentenanalyse vul je online in. Het terugkoppelingsgesprek vindt plaats op het kantoor van Human Empowerment in Nijmegen. In overleg kan dit gesprek eveneens op een andere locatie of online plaatsvinden.

Investering

De investering voor een Talentenanalyse is € 495,- ex. BTW per persoon. Je ontvangt een uitgebreide rapportage en competentiematch.

Optioneel:

 • een persoonlijk verslag van het terugkoppelingsgesprek: € 250 ex. BTW.
 • persoonlijke begeleiding om je talenten optimaal te benutten: Coaching ‘Benut je talenten’

Kwaliteitswaarborg

Tijdens de Talentenanalyse word je begeleid door hiervoor opgeleide consultants met een uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt, verschillende branches, organisaties en functies. De kwaliteit en integriteit worden gewaarborgd doordat wij de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) volgen. De deelnemer heeft altijd een terugkoppelingsgesprek over de rapportage en de opdrachtgever ontvangt de rapportage nadat de deelnemer hiermee akkoord is gegaan.

Resultaten voor organisaties

Door de werkzaamheden van mensen beter te laten aansluiten bij hun talenten en drijfveren, kun je voorkomen dat ze vertrekken of uitvallen als gevolg van burn-out of bore-out. Bovendien benut je de interne arbeidsmarkt beter doordat je optimaal gebruik maakt van alle talenten in je organisatie. Het draagt bij aan de diversiteit in teams waardoor vernieuwende ideeën en oplossingen voor complexe vraagstukken tot stand komen.

Meer weten?

Iedere vraag begint met een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Bel of mail Roos Awater om een afspraak te maken
(r.awater@human-empowerment.nl / 06 51 27 84 76). In dit gesprek maken we kennis en brengen we jouw vraag in kaart.